Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
11min
Czas całkowity
11min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 12/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 gświeżego sera białego (twarogu) tłustego lub półtłustego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 30 g masła
  • 1 łyżka gęstej śmietany 12 lub 18 %
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej
  • opcjonalnie - 1 kopiasta łyżeczka kminku lub 2 łyżkiposiekanej w kosteczkę szynki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki (oprócz kminku lub szynki)  i rozdrobnić obr 5. / 4 sek.,

    2. Nastawić gotowanie 10 min. / temp. 80 stop. / obr. 3, 

    3. Można dodać kminek lub szynkę i nastawić 1 min / temp. 80 stop. / obr. 3,

    4. Ciepły serek przelać do miseczki do ostygnięcia. 

    5. Smacznego.  

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serek topiony do kanapek

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 11, 2020 at 12:41
    5.0

    Bardzo smaczny,robię już kolejny raz.Doprawiam do smaku.

  • kwietnia 5, 2019 at 18:13

    jest świetny ..ja dodałam startą rzodkiewke i szczypiorek dal rodzinki super , mój warianta to z kminkiem ..pycha...tylko moja konzystencja była chyba zbyt lejaca

  • listopada 30, 2017 at 17:28

    pyszotaSmileCooking 10u mnie połowa z szynką ,połowa z suszonymi pomidorami w oleju z dyniąSmile

  • października 6, 2017 at 17:32

    Zrobiłam serek dla córci na kanapki Smile

    Zaskoczyła mnie ilość, która powstała z podanych proporcji - była ogrooomna Tongue. Serek wyszedł smakowo bardzo dobry, ale - jak to określił mój szwagier - "mało chętnie topliwy", czyli nie za dobrze się rozsmarowywał na chlebie. Zrobiłam też z niego zupę serową i niestety się w tej zupie zwarzył (ale smakowi zupy to nie zaszkodziło Smile).

  • stycznia 14, 2017 at 19:21

    zrobiłam i ja Cooking 1 wyszedł trochę lejący, ale pewnie dlatego że robiłam z połowy składników a jajko i żółtko dałam całą porcje jak w przepisie Tongue, przesadziłam trochę z papryką też dałam całą, upiekłam wcześniej z piekarniku. Najważniejsze że syn zadowolony i mu smakuje

  • sierpnia 28, 2015 at 16:00

    super!

    dziękuję za przepis, który jest bajecznie prosty!

  • kwietnia 28, 2015 at 21:53

    Pomysł na serek topiony trafiony. Pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy to moja Babcia robiła mi ser topiony. Wyjadałam go łyżeczką jeszcze ciepły. To jest ten sam serek. Super.  

  • maja 24, 2014 at 20:52

    Super polecam, bardzo dobry - nawet mężowi bardzo smakowało, Ja zrobiłam połowę z kminkiem a drugą połowę z szyneczką. Pychotka tmrc_emoticons.)))

  • grudnia 3, 2013 at 13:49

    Bardzo dobry, choć trochę tłusty serek.

  • stycznia 11, 2012 at 13:27

    serek rewelacyjny - zdrowo i smacznie , poleciłam dalej  tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: