 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 04/01/13
                    Składniki
- 50 g papryki konserwowej, odsączonej
- 0,5 pęczka Natki pietruszki
- 400 g twarogu, chudego
- 1 łyżka szczypiorku, posiekanego
- 20 g żelatyny
- 100 g wody
- 0,25 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- kilka listków sałaty
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę konserwową, rozdrobnić 2 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać twaróg, wymieszać 5 s/obr. 4.
- Rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody.
- Dodać szczypiorek, rozdrobnioną paprykę, rozpuszczoną żelatynę, sól, pieprz, sok z cytryny, wymieszać 30 s/  "Obroty wsteczne" /obr. 3. "Obroty wsteczne" /obr. 3.
- Odkroić górną część z obu papryk, oczyścić z nasion, umyć i osuszyć.
- Papryki dokładnie wypełnić masą serową.
- Papryki pozostawić pod przykryciem w lodówce na 2 godziny.
- Każdą paprykę pokroić na 4 plastry. Podawać na liściach sałaty.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
bardzo dobre polecam
Fajny i ciekawy pomysł na przekąskę sprawdzi się na imprezce i na światecznym stole
  sprawdzi się na imprezce i na światecznym stole 
Doskonały pomysł.swietna dekoracyjna zakątka. Pozdrawiam
Pozdrawiam  