Składniki
Dodatkowo
- 500 gramów (ok.) ciastek savoiardi ( biszkopty)
 - czekolada gorzka, starta badz kakao ciemne
 
Do namoczenia biszkoptòw
- 120 gramów wody
 - 100 gramów cukru
 - 1 cytryna, skòrka
 - 100 gramów limoncello ( likier cytrynowy) ( ja mam dosc mocny, wlasnej roboty)
 
Krem
- 80 gramów margaryny lub masła
 - 1 cytryna, skòrka
 - 80 gramów soku z cytryny
 - 80 gramów cukru
 - 4 zòltka kurze, swieze
 - 1000 gramów smietany do ubijania, poslodzonej
 - 500 gramów serka mascarpone
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc skòrke z cytryny: 20sek / Turbo. Przelozyc skòrke do miseczki, zalac sokiem z cytryny, zostawic na 20min. Do 
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc zòltka i cukier: 30sek / obr 5, dodac sok z cytryny, przefiltrowany przez sitko : 5min / 90° / obr 4. Wyjac do innego naczynia goracy krem, dodac margaryne badz maslo w kawalkach, wymieszac do calkowitego rozpuszczenia tluszczu. Przykryc przezroczysta folia, szczelnie, wstawic do lodòwki. Po przestygnieciu dodac mascarpone, wymieszac. Ubic smietane, dodac troche wiecej, niz polowe do masy, wymieszac delikatnie.Nasaczenie
Do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10sek / Turbo. Dodac wode: 4min / 100° / obr 4. Ostudzic w 
"Blokada naczynia miksującego" , az temp. zejdzie do 37°. Dodac limoncello: 30sek / obr 3. Przygotowanie
Do foremki, na dno ulozyc biszkipty, namoczone uprzednio we wczesniej przygotowanym plynie, przykryc polowa kremu, potem znòw warstwa biszkoptòw, reszta kremu. Udekorowac pozostala bita smietana i starta czekolada, badz kakao. Przechowywac w lodòwce przez kilka godzin, po czym serwowac.
Krem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        




                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
pozdrawiam serdecznie Marzena
Verciu Twoje tiramisu jest obłędne w smaku, w pracy wszyscy się nim zachwycali a w domu wołali czemu tak mało
 zrobiłam jak wróciłam z urlopu tak na powitanie 
 pyszności polecam 
 
 
 
 dziękuje kochana za przepis 
 polecam zwłaszcza teraz gdy jeszcze mamy lato 
Zapraszam Malgosiu
 
 
Smaczne, pachnace cytryna, jedyny minus..... kaloryczne
 
 
Tiramisu cytrynowe.. Brzmi cekawie, wygląda bardzo smacznie
 ślinla cieknie.Do wypróbowania w najbliższym czasie. 
 Pozdrawiam
A co tam
 dluzej pocwicze ale jakie doznania smakowe 
Troche bomba kaloryczna, Elu, ale raz sie zyje
 
 
 
 
Ale to musi byc pyszne
 zrobie napewno 
 dzisiaj upieklam placek z wisniami 
 dzieki kochana za tak fajny przepis 
Wyglada przepysznie
  Zrobię na przyszly weekend  
  Dzięki za przepis