 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                4min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                49min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 23/08/17
                            
                zmieniono dnia: 23/08/17
                    Składniki
SPOD
- 120 g Masla
- 40 g cukier
- 20 g cukier waniliowy
- szczypta soli
- 200 g mąki
- 1 jajko
Frangipane
- 170 g maslo
- 130 g cukier
- 20 g mąki
- 3 jajka
- 170 g maki migdalowej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
 2. Umiesc wszysstkie skladniki w naczyniu miksujacym. Zaloz pokrywe. Mieszaj 1min/3 obr
 1. Powstalym ciastem wyklej forme do tarty, 24cm.
 4. Odstaw do zamrazarki na 10 min.
 5. Podpiec 15min, nastepnie wylozyc frangipane i piec nastepne 30 min.
- Frangipane : 
 1. Zamocowac motylek. W naczyniu miksujacym umiescic wszystkie skladniki. Wymieszac 3min/5obr.
Spod
Porady
Jesli lubicie ciasta z owocami, mozna na mase wylozyc pokrojone brzoskwinie, maliny, czy inne ulubione owoce. Ja podaje te tarte z moim ulubionym pure malinowym*, ktore przygotowuje z bardzo mala iloscia cukru. Taki sos jest raczej kwasny, co znakomicie rownowazy slodycz ciasta. Smacznego 
* Malinowe pure https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
                        
* Malinowe pure https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze