 
                                            
                                    Składniki
ciasto
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki tortowej
- 4 łyżki mleka, ja dodaję ryżowe ponieważ nie piję krowiego
- 0,5-1 łyżeczki soli, jak kto woli do smaku
- olej, do smażenia
- powidła śliwkowe, powidła jakie kto lubi
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Białka oddzielić od żółtek 
- założyć motylek dodać białka ubić na sztywno 2min/obr.4, jak się nie ubiły to dodać więcej czasu 
- dodać posostałe skaładniki, żółtko, mąkę, sól, mleko 30sek/obr.4 - ja dodaję jeszcze pokrojone w małe kawałki owoce z puszki np: brzoskwinie i je mieszam razem z resztą składników. 
- Wyrobione ciasto smażę z dwuch stron na oleju na patelni na złocisty kolor. 
ciasto
Porady
Z tej ilości składników wychodzą dwa suflety o średnicy około 25-30cm. Po usmażeniu jedną połowę smaruję powidłami i przekładam drugą, można dodać owoce z puszki, syrop klonowy, miód co kto lubi.
Ostatnio robiłem bez żółtek i też suflet był dobry  (białka mi zostały po likierze jajecznym)
 (białka mi zostały po likierze jajecznym)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobry,nie przerywa się podczas obracania,dla mnie super Muszę spróbować także z mąką orkiszową,ciekawe czy wyjdzie
 Muszę spróbować także z mąką orkiszową,ciekawe czy wyjdzie  
 
Ja na słodko robię dosyć często i jest bardzo pyszny
Zawsze mam problem z sufletami czy omletani, żeby je rzewrócić, ale ten dość szybko i łatwo się robi. Z powidłami jeszcze nie jadłam, więc muszę spróbować.