 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     140 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem
- 140 gramy cukru
- 200 g masła
- 370 g mąki pszennej
- 1 łyżeczek esencja waniliowa
- szczypta soli
- 1 jajko
- 750 mleka
- 2 budynie śmietankowe, w proszku, bez cukru
- 500 g rabarbaru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia wsypać 100 g cukru (u mnie z kokosa, może też być trzcinowy lub ksylitol), zemleć 15s/obr.10. Dodać 200 g masła, 370 g mąki pszennej lub orkiszowej, 1 jajko, 1,5 łyżeczki cukru waniliowego lub łyżeczka esencji waniliowej, szczyptę soli, wymieszać przy pomocy kopystki 25-30 s/obr.5. Ciasto podzielić na dwie części, jedną zawinąć w folię i schować do lodówki.
 2. Blachę o wymiarach 20×30 cm wysmarować masłem. Połowę ciasta równomiernie rozłożyć na spodzie blachy
 3. Założyć motylek, do naczynia wlać 750 g mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru, 40 g ksylitolu lub cukru – gotować 6min30s/100 stopni C/obr.2,5. Wyjąć motylek, odstawić budyń.
 4. 500 g rabarbaru oczyścić i pokroić w plasterki, położyć na ciasto. Na rabarbar wylać gorący budyń
 5. Wyjąć z lodówki resztę schłodzonego ciasta i zetrzeć je na tarce o grubych oczach na warstwę rabarbaru.
 6. Piec 40 minut w 170°C.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Pysznie wygląda 
            
Super. Dobre i szybko. Ja robiłam bez rabarbaru