Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 500 g twarogu, chudego
 - 50 g wody mineralnej, gazowanej
 - 30 g cukru
 - 1 łyżka cukru wanilinowego
 - 100 g wody
 - 30 g żelatyny
 - 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
 - 30 g skórki otartej z pomarańczy
 - 1 łyżka soku z cytryny
 - 30 g likieru pomarańczowego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5. 
 - W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego. 
 - Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3. 
 - Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu. 
 
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5. 
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu?
To ma taką konsystencję galaretki, myślałam że będzie bardziej puszyste a jest strasznie zwarte. Sam smak ok.