thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 30/03/16
zmieniono dnia: 03/08/17

Składniki

Blok Czekoladowy

  • 250 g margaryny
  • 450 g mleka w proszku
  • 200 g herbatników
  • 120 g wody
  • 200 g cukru
  • 5 czubate łyżeczki kakao w proszku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Blok Czekoladowy
  1. 1.Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kakao i cukier oraz margarynę. Rozpuścić składniki 2,5 minuty 37 stopni obroty 1. Sprawdzić czy margaryna się rozpuściła, jeśli nie to czynność powtórzyć.

    2.Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 minutę obroty 5.

    3.Dodać herbatniki i wymieszać 2 minuty obroty 5 ,pomagając kopystką ponieważ masa musi być gęsta.

    4.Wyłożyć do małej prostokątnej blaszki lub do szklanego naczynia o podobnych wymiarach. Na 2 godziny wsadzić blok czekoladowy do lodówki. Kroić tak jak chleb

                                                 SMACZNEGO!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blok Czekoladowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 24, 2018 at 19:43

    do mieszania na końcu masy z herbatnikami prponuję używać kopystki .Pomaga bardzo.
    Smak dzieciństwa blok czekoladowy i prosty w przygotowaniu.

  • grudnia 24, 2017 at 08:04

    RewelacjaSmile Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!

  • grudnia 1, 2017 at 20:49

    Smak dzieciństwatmrc_emoticons.)Polecam

  • sierpnia 3, 2017 at 12:27

    Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy pierwszym kroku rozpuszczałam 4 min temp 40 stopni i zamiast wody dodałam zwykłe mleko. Nie czuć chyba tak mocno tego mleka w proszku. A mleka w proszku dałam o 50 g mniej. Polecam użyć kakao Wawela.

  • lipca 29, 2017 at 15:37

    Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to masakra! Już lepiej rozrobić sobie mleko w proszku z wodą. W smaku to samo a zachodu dużo mniej. Może to mleko kokosowe pomoże.

  • lipca 29, 2017 at 13:17

    Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w smaku, bo jak próbowałam, to miałam takie samo wrażenie jak Pani wcześniej, że bardzo czuc mleko w proszku.

  • lipca 5, 2017 at 11:56

    super przepis smakuje jak w dzieciństwie. tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 10, 2017 at 19:17

    kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to wyjdzie.

  • marca 12, 2017 at 10:42

    zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast margaryny użyłam masła; nie dodałam w ogóle bakalii/herbatników i wyszła czekolada

  • stycznia 30, 2017 at 22:47

    wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze dalam mniej mleka w proszku jak w przepisie to i tak bylo go bardzo czuc. nie wiem czy to wina mleka czy przepisu. nastepnym razem sprobuje zamienic mleko w proszku na kokosowe mleko w proszku lub sojowe. tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: