 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 07/07/22
                            
                zmieniono dnia: 08/07/22
                    Składniki
WĄTRÓBKA Z TRUSKAWKAMI I KARMELIZOWANĄ W OCCIE BALSAMICZNYM SZALOTKĄ
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 20 g oleju
- 350 g wątróbki, 4cm kawałki
- 50 g cebula szalotka
- 60 g ocet balsamiczny
- 1 łyżeczki rozmaryn, świeży, posiekany,płaska łyżeczka
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki masła
- 100-150 g truskawek, świeżych, pokrojonych na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Oczyszczoną z żyłek i błonek wątróbkę zamarynwać 15min w oleju z pieprzem
 2.Do naczynia miksującego dodać wątróbkę i uruchomić przepis "RUMIENIENIE WOLOWINY MEDIUM RARE" (z pominięciem czosnku i cebuli)
 3.Wątróbkę przełożyć do koszyczka, płyn wylać.
 4.Do naczynia miksującego dodać szalotkę, 10g oleju rozdrobnić 5sek./5obr.
 5.dusić 2min/Varoma/1obr.
 6.dodać ocet balsamiczny oraz rozmaryn ,dusić 2min./varoma/1obr.
 7.dodać masło, dusić 2min./varoma/1obr.
 8. Dodać wcześniej zrumienioną wątróbkę ,truskawki i delikatnie przemieszać kopystką
 Podawać z mixem sałat oraz grzanką
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze