Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 27/02/11
zmieniono dnia: 12/07/18

Składniki

  • szczypta soli
  • plaster papryki świeżej lub 1/2 lyżeczki słodkiej w proszku
  • płaska łyżeczka wegety
  • 2 łyzki przecieru pomidorowego
  • szczypta pieprzu
  • 5 sliwek suszonych
  • 5 grzybków suszonych wypłukanych
  • 50 g cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 5 szt ziela angielskiego
  • Sos
  • 1 kg-1300 sztuka karkówki w całości naszpikowana ząbkami czosnku
  • 1 1/2 litra wody
  • 1 czubata łyżka musztardy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na sos włożyc do naczynia miksującego

    Zamknąc pokrywę

    Do naczynia Varoma włożyć karkówkę naszpikowaną zabkami czosnku,opruszyć wegetą .Nałożyc pokrywę

    Ustawić czas 45 min temp Varoma poz 1 gdy temp zostanie osiagnięta podnieść obroty do 2

    Po ugotowaniu gorącą karkówkę kroimy na cienkie plastry,układamy w brytfannie lub innym naczyniu żaroodpornym

    Do pozostałego wywaru w naczyniu miksującym dodajemy 2 łyzki mąki 100g śmietany i miksujemu czas 25 sek poz 10 .Zalewamy pysznym sosem karkowkę i możemy ZAPIEC ją w piekarniku ok 20 min tem piekarnika 180 stopni Doskonałe proste danie.Pyszne miękkie mięso z sosem!!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Karkówka w całości z Varomy ( zapiekana)

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 23, 2019 at 18:16

    paki: Super,że smakowałoLove Dziękuję za miły kometarz.
    Pozdrawiam
    Danuta Baska

  • stycznia 8, 2019 at 21:04

    Wspaniałe danie.

  • lutego 18, 2018 at 15:26

    Witam,
    Ja może jestem średnio ogarnięta, ale które składniki są na sos? Tylko woda i musztardą czyli to co jest pod napisem sos? Czy wszystkie przyprawy plus grzyby i śliwki? Wstawiłam właśnie mięsko, z tym że nadzialam je czosnkiem i przyprawilam jedynie solą i pieprzem a wszystko inne dodałam do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i się robi. Mam nadzieję że wyjdzie właśnie tak

  • maja 3, 2017 at 22:26

    Przepyszna

  • września 29, 2016 at 12:55

    Pyszne danie, ale sosu wyszło stanowczo za dużo. Następnym razem dam mniej wody i będzie idealne tmrc_emoticons.)

  • grudnia 22, 2015 at 14:04
    5.0

    tmrc_emoticons.D Cooking 1 Exstra

  • grudnia 22, 2015 at 13:47
    5.0

    Super. Dziękuję bardzo za przepisy i proszę o więcej tmrc_emoticons.;-) 

  • lipca 29, 2015 at 00:32

    Karkówka wzbudziła zachwyt gości, ale... wydłużyłam czas gotowania / nie wiem o ile/, bo ciagle wydawała mi się za twarda. Smakowala wyśmienicie. Bardzo ją polecam.

  • kwietnia 1, 2015 at 13:46

    Karkóweczka pysznatmrc_emoticons.) Dziekuję za przepis  Big Smile

  • kwietnia 13, 2014 at 01:11

    "Znowusz porażka kulinarna" rozumię,że porażek było więcej...tmrc_emoticons.) Nie tylko przypadek z karkówką...tmrc_emoticons.;)

    Szkoda,że przepis zawiódł..tmrc_emoticons.;) Zupełnie nie wiem dlaczego?

    Poniżej komentarze,wskazują,że wszystko OK..tmrc_emoticons.)

     

    1/ Jedną z przyczyn, może być nie ustawione do końca pokrętło Varoma w przypadku TM21.

    2/ TM21 czas gotowania jest dłuższy.Metalowa Varoma wydłuża czas gotowania.

    2/ Karkówka  mogła być,bardzo "przerośnięta"

    3/ Jeżeli sos był rzadki,może zbyt dużo wody.Wówczas należało zrobić zaklepkę z mąki.

    Proszę się nie zniechęcać "Tylko trening czyni mistrza."

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    .