 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            - TM 31
opublikowany: 18/06/11
                            
                zmieniono dnia: 20/08/17
                    Składniki
- Ciasto:
- 50 g drożdzy
- 250 g mleka
- 30 g cukru
- 50 gmiękkiego masła
- 1 łyzka miodu
- 1 łyżeczka soli
- 500 g mąki pszennej
- Na wierzch:
- mleko
- ziarna sezamu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego włożyc drożdże,mleko,cukier.Podgrzewać 2 min 30 sek/37 st C/obr.1 - 2.Dodać masło,miód,sól,mąkę.Wyrabiać ciasto 2 min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .- 3.Ciasto odstawić na ok 30 minut vdo wyrośnięcia. - 4.Formować 10 bułek,wierzch posmarować mlekiem,posypać sezamem. - 5.Wstawić do piekarnika,piec ok 15-20 minut w temp.180 st.C - -----SMACZNEGO----- 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo smaczne bułki. Ja daję bez miodu i mleko zamiast wody oraz zostawiam do wyrośnięcia ciasto aż powiększy swoją objętość dwukrotnie. Dziękuję autorowi za przepis.
Świetne bułeczki. Zastąpiłam mleko wodą a masło oliwą z oliwek i też wyszły super
Pyszne bułeczki, zniknęły wszystkie na kolację 
            
Bardzo dobre 
            
Dziś zrobione.Pyszne.Polecam
Takie zachwyty więc dziś zrobię i ja później dam opinie
 później dam opinie 
            
najlepsze!
Super przepis! Bułki pyyyycha. Polecam wszystkim 
            
Bulki bardzo dobre. Wychodzi 6 sztuk duzych bulek.
Bułki pierwsza klasa - jak tu sobie obiecać żeby nie jeść bułek