Tu jesteś:
4
Składniki
0 g
Zupa z botwinką i z soczewicą
- 120 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 pęczek botwinki
- szczypty soli morskiej
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 200 g ziemniaków, średnich
- 1 pęczka koperku, świeżego
- 100 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 1,5 litra Bulionu warzywnego
- 4 łyżki śmietanki sojowej
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Botwinkę umyć, osuszyć wrzucić do naczynia ustawić czas na 5 s obroty 5. Przełożyć do inego naczynia. Pzepłukać i osuszyć naczynie miksujące.
- Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Ustawić czas na 5 s obroty 5.
- Dodać 20g oliwy z oliwek. Ustawić czas na 2 min. Temperatura 120 stopni obroty 1. Dusić z założoną miarką.
- Dodać paprykę, rozdrobnioną botwinkę i szczyptę soli. Ustawić czas na 6 min, temperaturę 120 stopni obroty 1.
- Dodać pomidory, pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i koper. Ustawić czas 20 min, temperturę 100 stopni, obroty 0,5.
- Doprawić do smaku pieprzem i solą.
- Podając dodać po jednej łyżce śmietanki sojowej na talerz (opcjonalnie).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz