3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z botwinką i soczewicą


Wydrukuj:
4

Składniki

0 g

Zupa z botwinką i z soczewicą

  • 120 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 pęczek botwinki
  • szczypty soli morskiej
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 200 g ziemniaków, średnich
  • 1 pęczka koperku, świeżego
  • 100 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1,5 litra Bulionu warzywnego
  • 4 łyżki śmietanki sojowej
5

Przygotowanie

  1. Botwinkę umyć, osuszyć wrzucić do naczynia ustawić czas na 5 s obroty 5. Przełożyć do inego naczynia. Pzepłukać i osuszyć naczynie miksujące.
  2. Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Ustawić czas na 5 s obroty 5.
  3. Dodać 20g oliwy z oliwek. Ustawić czas na 2 min. Temperatura 120 stopni obroty 1. Dusić z założoną miarką.
  4. Dodać paprykę, rozdrobnioną botwinkę i szczyptę soli. Ustawić czas na 6 min, temperaturę 120 stopni obroty 1.
  5. Dodać pomidory, pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i koper. Ustawić czas 20 min, temperturę 100 stopni, obroty 0,5.
  6. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  7. Podając dodać po jednej łyżce śmietanki sojowej na talerz (opcjonalnie).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy