Tu jesteś:
4
Składniki
3 osoba/osoby
Zupa serowa
- 600 g pory
- 10 g masła klarowanego
- 1 soli i pieprzu
- gałka muszkatołowa, mielona
- 200 g śmietanki kremówki
- 100 g obeschniętego żółtego sera
- 1 kostek śmietankowego serka topionego
- 500 g bulion
- 2 łyżki oleju
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Oczyść por i pokrój w talarki. Zeszklij na maśle. Zalej bulionem, gotuj 10 minut. Następnie dodaj stary żółty ser, śmietankę, oraz pokrojony serek topiony. Całość zmiksuj na gładko. Ponownie zagotuj. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatową. Chleb pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień na oleju. Grzankami posyp zupę.
Zupa serowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra zupa
Bardzo dobra zupa
Bardzo smaczna. Dzieciaki ją polochały
Bardzo smaczna. Dzieciaki ją polochały
Właśnie ugotowałam bardzo smaczna kremowa...
Właśnie ugotowałam
bardzo smaczna kremowa zupka, jednak wychodzi bardzo gęsta, myślę że jakby dać dużo mniej pora to nie wyszłaby tak gęsta
Bardzo dobra zupka, czas obroty i temperaturę...
Bardzo dobra zupka, czas obroty i temperaturę robiłam na wyczucie, ale zupka wyszła pyszna