3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa rybna


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 4 plastry boczku wędzonego, pokrojone drobno
  • 1 cebula, obrana i przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1 litra bulionu drobiowego
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 cm
  • 2 puszki kukurydzy, odsączonej i opłukanej
  • 500 g filetów z ryby, pokrojone na kawałki 3 cm
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżki szałwii, świeżej, posiekanej
  • 1/2 łyżeczki pasty curry
5

Przygotowanie

  1. Wrzucić do miski czosnek i cebulę, włączyć Blokada naczynia miksującego i przytrzymać chwilę Turbo, aż będą posiekane.

     

  2. Dodać oliwę, posiekany boczek i mąkę. Podgrzać 3 minuty w temp. 90, obr. 3. Pod konieć dodać bulion i wymieszać do połączenia.

  3. Dodać liście laurowe, ziemniaki, kukurydzę i pastę curry, podgrzewać 20 minut w temp. 90, obr. 1 Obroty wsteczne.

  4. Dodać rybę, podgrzać 6 minut w temp. 90, obr. 1 Obroty wsteczne.

  5. Dodać szałwię i śmietanę, wymieszać do połączenia (ok. 1 minuty, obr. 1).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa przepyszna zarówno na gorąco jak i...

    Zgłoszony przez Kiki87 na sierpnia 6, 2018 at 16:41.

    Zupa przepyszna zarówno na gorąco jak i chłodno.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Prosty i

    Zgłoszony przez Emilka1986 na listopada 27, 2015 at 08:29.

    Super przepis. Prosty i szybki, a smak wyśmienity. Polecam. Smacznego 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze