





- TM 31
Składniki
składniki na zupę
- 1200 g wody gorącej
- 1 serek topiony ziołowy
- 3 pory(tylko biała część)
- 400 gramów mięsa mielonego
- 200 g śmietany
- 30 gramów oleju
- 2 serki topine czyste
- 1 słoiki pieczarek marynowanych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Porę pokroić na półksiężyce dosć drobno,odłozyć
2.Pieczarki rozdrobnić 2s/obr.4,przełożyc do innego naczynia
3.Mięso mielone wraz z porą podsmażyć 4min/obr.2/varoma
4.Dołożyć serki,szczypte przyprawy uniwersalnej przygotowanej w tm,dolać wody 15min/2obr.wsteczn]/100stopni
5.Po upływie 10 min przez otwór w pokrywie dolać smietane i dołożyć pieczarki
6.doprawic do smaku
Porady
Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
brakuje mi tu orientacyjnego określenia wielkości np porów czy słoików. Dostałam bardzo duże pory i po skrojeniu dwóch maiałam pełen dzbanek porowych "półksiężyców" (dlatego na wszelki wypadek wydłużyłam czas smażenia z 4 do 12 minut bo mi się cały czas wydawało, że wszystko jest jakieś "za żywe"
Jak dałam duże pory to zmieściło mi się już tylko 800 g wody - reszta by się wylała
do tego słoik pieczarek też można dostać mały, duży, średni - skroiłam duży ale ostatecznie nie dodałam wszystkiego, żeby nie wyszło za kwaśnie
Podałam z ptysiowym groszkiem - wyszło ostatecznie całkiem smaczne
Mi wyszła kwaskowata i zaczęła kipieć - musiałam odlać talerz
Drogi ricko
małe sprostowanie ,przepisów na podobne Dania mieści sie w Przepisowni bardzo wiele w rożnych wariantach jak i ten na zupę porową.przeanalizuj jeszcze raz oba przepisy a potem pisz o plagiacie .
Masz w swojej kolekcji zaledwie jeden przepis i to jeszcze bez zdjecia,czyżby zazdrość ze mój jest bardziej dopracowany.
jak na moje oko znacznie sie różnią ,mój jest z pieczarkami a twój z kluseczkami ,chyba jednak różnią sie od siebie ,nie uważasz .
nie szukaj dziury w całym ,tu nie miejsce na to .
pozdrawiam i Zyczę wszystkiego dobrego .... Rownież smaku
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Witam !
Wielkie dzięki za skopiowanie mojego przepisu ( zamieszczony w przepisowni 11.04. 2012 ).
Drobna dokładka pieczarek miala za zadanie '' zamaskowanie plagiatu '' ?
Gratuluję pomysłowości i przepraszam za ''wtrącenie moich trzech groszy ''
Pozdrawiam
ricko1st
Pyszna!!! Serdeczniedziekuje za wspanialy przepis
Mozna ale lepiej wyglada i smakuje jak sie rozdrobnić na desce,tradycyjnie nożem
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
czy można por rozdrobnić w thermomixie
wysmienita zupa
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
fajna, smaczna zupa...brawo dla autorki