![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/d53c208c-e618-43eb-bb32-c29a670f219c/main/zupa-porowa.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/c13c4380-1935-4b18-a955-45c7509b3974/main/zupa-porowa.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/4b39570c-f7a1-4e8a-8247-27b758fd08d4/main/zupa-porowa.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/f3f51b10-12ba-4130-9f2b-9aa9ede0f8cf/main/zupa-porowa.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/50456a44-a5b9-4e08-a3f8-e6693e02bb01/main/zupa-porowa.jpg)
![thumbnail image 6](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/7tgc0cpp-3b6ce-047625-cfcd2-u7u3h93i/aeb79cc7-0a3a-4ec9-8ac9-333ca34afcbf/main/zupa-porowa.jpg)
- TM 31
Składniki
składniki na zupę
- 1200 g wody gorącej
- 1 serek topiony ziołowy
- 3 pory(tylko biała część)
- 400 gramów mięsa mielonego
- 200 g śmietany
- 30 gramów oleju
- 2 serki topine czyste
- 1 słoiki pieczarek marynowanych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Porę pokroić na półksiężyce dosć drobno,odłozyć
2.Pieczarki rozdrobnić 2s/obr.4,przełożyc do innego naczynia
3.Mięso mielone wraz z porą podsmażyć 4min/obr.2/varoma
4.Dołożyć serki,szczypte przyprawy uniwersalnej przygotowanej w tm,dolać wody 15min/2obr.wsteczn]/100stopni
5.Po upływie 10 min przez otwór w pokrywie dolać smietane i dołożyć pieczarki
6.doprawic do smaku
Porady
Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
brakuje mi tu orientacyjnego określenia wielkości np porów czy słoików. Dostałam bardzo duże pory i po skrojeniu dwóch maiałam pełen dzbanek porowych "półksiężyców" (dlatego na wszelki wypadek wydłużyłam czas smażenia z 4 do 12 minut bo mi się cały czas wydawało, że wszystko jest jakieś "za żywe"
Jak dałam duże pory to zmieściło mi się już tylko 800 g wody - reszta by się wylała
do tego słoik pieczarek też można dostać mały, duży, średni - skroiłam duży ale ostatecznie nie dodałam wszystkiego, żeby nie wyszło za kwaśnie
Podałam z ptysiowym groszkiem - wyszło ostatecznie całkiem smaczne
Mi wyszła kwaskowata i zaczęła kipieć - musiałam odlać talerz![tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/aw.png)
Drogi ricko
małe sprostowanie ,przepisów na podobne Dania mieści sie w Przepisowni bardzo wiele w rożnych wariantach jak i ten na zupę porową.przeanalizuj jeszcze raz oba przepisy a potem pisz o plagiacie .
Masz w swojej kolekcji zaledwie jeden przepis i to jeszcze bez zdjecia,czyżby zazdrość ze mój jest bardziej dopracowany.
jak na moje oko znacznie sie różnią ,mój jest z pieczarkami a twój z kluseczkami ,chyba jednak różnią sie od siebie ,nie uważasz .
nie szukaj dziury w całym ,tu nie miejsce na to .
pozdrawiam i Zyczę wszystkiego dobrego .... Rownież smaku![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Witam !
Wielkie dzięki za skopiowanie mojego przepisu ( zamieszczony w przepisowni 11.04. 2012 ).
Drobna dokładka pieczarek miala za zadanie '' zamaskowanie plagiatu '' ?
Gratuluję pomysłowości i przepraszam za ''wtrącenie moich trzech groszy ''
Pozdrawiam
ricko1st
Pyszna!!! Serdeczniedziekuje za wspanialy przepis
Mozna ale lepiej wyglada i smakuje jak sie rozdrobnić na desce,tradycyjnie nożem
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
wysmienita zupa
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
fajna, smaczna zupa...brawo dla autorki![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
czy można por rozdrobnić w thermomixie
Are you sure to delete this comment ?