Tu jesteś:
4
Składniki
Zupa Nic
- 1 opakowania cukier waniliowy
- 1 litry mleko
- 2 jajka, sztuki
- 3 łyżeczki cukier
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Przygotowanie:
Mleko zagotuj z cukrem (2 łyżki) i Cukrem wanilinowym.
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem.
Na gorące mleko wrzucaj łyżeczką porcje białka, zagotuj, przewróć na drugą stronę i również zagotuj.
Kluseczki z białek wyjmij łyżką cedzakową, odłóż.
Żółtka dokładnie ubij i cienkim strumieniem wlewaj mleko.
Gotową zupę rozlej do talerzy, a na wierzch połóż kluseczki. Zupę możesz podać ze świeżymi truskawkami pokrojonymi na cząstki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszna !!!!
Pyszna !!!!