3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa Nic


Wydrukuj:
4

Składniki

Zupa Nic

  • 1 opakowania cukier waniliowy
  • 1 litry mleko
  • 2 jajka, sztuki
  • 3 łyżeczki cukier
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Mleko zagotuj z cukrem (2 łyżki) i Cukrem wanilinowym.
    Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem.
    Na gorące mleko wrzucaj łyżeczką porcje białka, zagotuj, przewróć na drugą stronę i również zagotuj.
    Kluseczki z białek wyjmij łyżką cedzakową, odłóż.
    Żółtka dokładnie ubij i cienkim strumieniem wlewaj mleko.
    Gotową zupę rozlej do talerzy, a na wierzch połóż kluseczki. Zupę możesz podać ze świeżymi truskawkami pokrojonymi na cząstki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz