Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
200 g sałata 50 g cebula 50 g serek topiony śmietankowy 30 g koncentrat bulionu z TM 30 mąka ryżowa 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM 500 g woda
- 200 g sałata masłowa
- 50 g cebula
- 50 g serek topiony, śmietankowy
- 30 g bulion mięsny
- 30 g mąka ryżowa, biała
- 1/2 łyżeczki przyprawa, uniwersalna z TM
- 500 g woda
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż sałatę (10-15 liści), cebulę, serek, bulion, mąkę i przyprawę
- załóż pokrywę z miarką
"Miksowanie" 10 s obr 5
- dodaj do naczynia 500 g wody (lub 200 g maślanki i 300 wody)
- załóż pokrywę z miarką
- gotuj 8 min, 100︒ C, obr 1,5
- zmiksuj 1 min, obr 10 (uważaj gorące)
- dodatki: prażony słonecznik, grzanki, koperek....
wszystkie składniki oprócz wody włóż do naczynia miksującego
gotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz