Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- Kulki mięsne:
- 250 g wieprzowiny
- 40 g bułki tartej
- 20 g cebuli
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki: soli, majeranku, pieprzu, papryki słodkiej
- Zupa:
- 100 g Pora
- 2 kostki rosołowe
- 100 ml śmietany
- 20 g mąki ziemniaczanej
- 100 g serka topionego, śmietankowego
- woda
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Kulki mięsne:
1. Cebulę wkładamy do naczynia, rozdrabniamy 3./obr5. Dodać mięso, zemleć 10s/obr8. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 3s/obr 5.
2. Formujemy małe kuleczki i układamy w koszyczku..
3. Do naczynia wkładamy skłądniki na zupę oprócz wody, miksujemy 40s/obr 6-7. Dolewamy wodę do litra, wkladamy do naczynia koszyczek i gotujemy 15 min/temp.100/obr poz. 2-3.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNa pewno wyprobuje☺☺☺
Na pewno wyprobuje☺☺☺
Pyszna
Pyszna
Moja ulubiooooona! , szkoda,
Moja ulubiooooona!
, szkoda, że mój mężulek tylko zup nie lubi... ale tą czaaaasem uda mu się zjeść- w gościach
Kamila Sztukiewicz
Zawsze po gotowaniu zup na
Zawsze po gotowaniu zup na mięsie zostają mi warzywa. Od pewnego czasu zużywam je na właśnie takie dania jak krem z pora itp. Szczerze mówiąc jest to jedna z najlepszych tego typu potraw jaką zrobiłem i jestem bardzo zadowolony z efektu. Tak trzymać!
Moja ulubiona dodaję więcej
Moja ulubiona
dodaję więcej pora i zamiast mąki ziemniaczanej mąkę ryżową.
lilly20
Zupa wspaniała . Kulki
Zupa wspaniała . Kulki wyśmienicie podkreślają jej smak. Polecam
Uwielbiam zupę z pora. Z
Uwielbiam zupę z pora. Z kulkami jeszcze nie robiłam, spróbuję w ten sposób.