Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Zupa krem z pieczonej papryki
- 6 strąków czerwonej papryki
- 1 Czerwona cebula
- 200 g Pora
- 5 gałązek oregano
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 litry Bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki Mielonej wędzonej papryki
- sól i pieprz, Do smaku
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
-
1. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (przekrojoną stroną do dołu). Piec 20 minut w 200 stopniach (z termoobiegeim 180 stopni).
2. W międzyczasie umyć i pokroić na kawałki pora, selera i cebulę. Wyjąć paprykę z piekarnika,lekko przestudzić i zdjąć skórkę. Z oregano poobrywać listki.
3. Dowlać oliwę, wrzucić pora, selera i cebulę, rozdrobnić 5sek/obr5. Zgarnąć że ścianek na dno. Dusić 4min/120stopni/obr1. Dodać paprykę, sól, wędzoną paprykę i 2/3 oregano. Wlać bulion i gotować 35min/100stopni/obr1.
4. Zupę zmiksować na krem 7sek/obr10. Podawać posypane oregano i świeżo zmielonym pieprzem.
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz