3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pieczonej papryki


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Zupa krem z pieczonej papryki

  • 6 strąków czerwonej papryki
  • 1 Czerwona cebula
  • 200 g Pora
  • 5 gałązek oregano
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litry Bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki Mielonej wędzonej papryki
  • sól i pieprz, Do smaku
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (przekrojoną stroną do dołu). Piec 20 minut w 200 stopniach (z termoobiegeim 180 stopni).

    2. W międzyczasie umyć i pokroić na kawałki pora, selera i cebulę. Wyjąć paprykę z piekarnika,lekko przestudzić i zdjąć skórkę. Z oregano poobrywać listki.

    3. Do Closed lid wlać oliwę, wrzucić pora, selera i cebulę, rozdrobnić 5sek/obr5. Zgarnąć że ścianek na dno. Dusić 4min/120stopni/obr1. Dodać paprykę, sól, wędzoną paprykę i 2/3 oregano. Wlać bulion i gotować 35min/100stopni/obr1.

    4. Zupę zmiksować na krem 7sek/obr10. Podawać posypane oregano i świeżo zmielonym pieprzem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy