![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/qyiyh20p-ec194-935720-cfcd2-9n0llfvs/31ed7df5-274d-4e9f-9942-36df94fd4649/main/zupa-gyros.jpg)
- TM 31
Składniki
Składniki:
- papryka ostra w/g uznania
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki cukru
- 1 kostka warzywna albo łyżeczka pasty warzywnej zrobionej w TM
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 450 g gorącej wody
- 250 g pieczarek, pokrojonych
- 30 g oleju
- 600 g przyprawionego mięsa na gyros, (może być karkówka lub łopatka wieprzowa albo pierś drobiowa pokrojona w paski i przyprawiona przyprawą do gyrosa)
- 150 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów bez skóry
- 250 g papryki
- 1-2 łyżki oregano albo przyprawy do pizzy
- 150 g śmietany
- kto lubi może dodać puszkę kukurydzy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Naczynie termiczne
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Paprykę wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" 5sek/obr.5
Dodajemy pomidory z puszki 5sek/obr4 przelewamy do innego naczynia
Cebulę i czosnek wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" 5sek/obr5.
Dodajemy mięso i olej 8min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr1
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy pieczarki, wodę, serek topiony, kostkę warzywną, cukier, sól, oregano albo przyprawę do pizzy i pomidory 20min/100°C/
"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie"
Dodać śmietanę i pogotować jeszcze minutkę
Przygotowanie
Porady
Do zupy można dodać kukurydzę konserwowaną i oczywiście doprawić w/g własnego gustu ja dodaję jeszcze parę kropli Tabasco. Na zdjęciu zupa jest jeszcze bez dodatku śmietany.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
allegroae:może słabej jakości mięso.
Jakim cudem mam mięsko twarde nawet po 2 krotnie wydłużonym czasie gotowania?
Extra 😎🤩😎
RozśpiewanySkowronek
Ulubiona zupa mojego męża. Ja dodaję zawsze kukurydzę i często na łopatce
Bardzo dobra 🙂 robiłam już 2 raz , tym razem bez pieczarek i też super 😊
Zupka bardzo smaczna i treściwa. W moim wydaniu paprykę i pieczarki nie miksuję, ale kroję w paski. Dodaję również jedną marchew, którą miksuję z cebulką. Pozostałe składniki i czynności bez zmian.
Zupka Bardzo dobra. Zajadał się nią nawet mój mąż, który jest baardzo wybredny
Zupka Peterda
Nieprzerwanie nasz numer JEDEN jeśli chodzi o zupy gulaszowe![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
a śmietana słodka czy kwaśna ?
Are you sure to delete this comment ?