3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA GRZYBOWA Z KASZĄ JAGLANĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ZUPA

  • 20 g korzenia pietruchy pokrojonego na kawałki
  • 15-20 g oliwy (lub masła klarowanego)
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielskie
  • 1000 g ciepłej wody
  • 80 g kaszy jaglanej (uprażonej na patelni i przelanej wrzątkiem)
  • sól i pieprz do smaku
  • świeży lub mrożony koper do posypania
  • 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku
  • 50 g Marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli
  • 25 g suszonych grzybów
5

Przygotowanie

  1. 1. odważyć suszone grzyby, przepłukać pod bierzącą wodą (np. w koszyczku), następnie przełożyć do innego naczynia, zalać wodą tak, aby zakryła grzyby, odstawić np. na noc

    2. do naczynia miksującego włożyć cebulę, marchew i korzeń pietruchy, nałożyć miarkę, posiekać 4s/obr.5, składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego

    3. dodać oliwę lub klarowane masło, lubczyk, liść laurowy i ziele angielskie, nałożyć miarkę, dusić 3 min/120st/obr. 1

    4. dodać grzyby (można pokroićw paseczki) z wodą, w której się moczyły, kaszę jaglaną, ciepłą wodę, gotować z nałożoną miarką 25min/100st/Counter-clockwise operation1, gdy zacznie wrzeć zmniejszyć temp. do 98st

    5. 5 min przed końcem można dodać 1 kostkę bulionu zrobionego wg przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy-podstawowe-przepisy/bulion-warzywny-dla-alergik%C3%B3w/493732

    6. po ugotowaniu doprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Na talerzu można dodatkowo posypać szczyptą zmielonego ostropestu lub kozieradki.

Można zwiększyć ilość kaszy jaglanej do 110g (zupa będzie gęstsza) i wówczas również dodać wody  do kreski max naczynia miksującego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawy przepis, efekt zadziwiający. Smaczna

    Zgłoszony przez kamenc na września 24, 2018 at 16:02.

    Ciekawy przepis, efekt zadziwiający. Smaczna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa bardzo pyszna moja

    Zgłoszony przez WegJ15 na stycznia 5, 2016 at 20:31.

    Zupa bardzo pyszna tmrc_emoticons.) moja wersja jest na bazie prawdziwków i kaszy jęczmiennej - zapraszam do wypróbowania Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka bardzo smaczna. Moja

    Zgłoszony przez Betkakas na grudnia 30, 2015 at 16:37.

    Zupka bardzo smaczna. Moja pierwsza zupa w nowym TM tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Koniecznie i ja muszę

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 12, 2015 at 13:49.

    Koniecznie i ja muszę przetestować. Wtorek będzie tym dniem.

     Jacek

    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • koniecznie muszę spróbować

    Zgłoszony przez wiesia w na listopada 17, 2015 at 18:16.

    koniecznie muszę spróbować tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupa rewelacja!! tylko ja

    Zgłoszony przez madziagr na listopada 13, 2015 at 10:35.

    Zupa rewelacja!! tylko ja dodawałam przygoowany wcześniej bulion.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze