3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA DYNIOWA Z CHORIZO


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

ZUPA DYNIOWA Z CHORIZO

  • 250 g Kiełbasa chorizo
  • 3 papryczka chili jalapeño, świeża
  • 150g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 10g masło, niesolone
  • 600 g dynia
  • 1 litra Bulionu warzywnego
  • 60g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 300g ziemniaków
5

Przygotowanie

  1. 1.Obierz i włóż chorizo do naczynia TM. Rozdrobnik 5sec/Obr.7
    2.Usun chorizo z naczynia odłóż na bok .
    3. Do naczynia TM włóż 1szt jalapeno, cebule i czosnek.
    Połacz 3sec/obr 9
    4. Zgarnij skladniki na dol na czynia ze scianek
    5. Dodaj ziemniaki i dynie pokrojone wczesniej w kostke.
    Rozdrobnij 15sec/obr7
    6.Dodaj bulion.Gotuj 25 min/100C/Obr 1
    7.Kiedy zupa sie gotuje wrzuc chorizo na patelnie i podsmaz.
    Smaz bez oleju az bezdzie ugotowane i chrupkie.
    8. Nad ogniem opal druga papryczke .Sciagniej opalona skórke i pokroj w plasterki.
    9. Kiedy zupa jest juz ugotowana dodaj smietanke.Powoli zblenduj od obr 2 do obr 6 okolo 1,5 min
    10. Przelej do miseczek dekoruj , chorizo, plasterkami papryczki i smietanka.

    SMACZNEGO !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy