3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA DYNIOWA THAI CURRY


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

ZUPA DYNIOWA THAI CURRY

  • 2 ząbek czosnku
  • 120 g cebuli
  • 500 g dynia
  • 20 g masła klarowanego
  • 150 g ziemniaków
  • 350 g Bulionu warzywnego
  • 1/4 łyżeczki soli, drobnej
  • 1-2 łyżek przyprawa, Thai Red curry pasta
  • 270 g śmietanka kokosowa
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia TM wrzuć czosnek i cebulę. 3sec/Obr. 5 Szpatulka zgarnij skladniki na dno naczynia .
    2.Dodaj masło. Dusi 3min/ Varoma badz 120 C / obr 1
    3. Dodaj Ziemniaki i dynie pokrojone w kostke do naczynia .
    15sec/obr. 7. Zgarnij warzywa ze scianek .
    4.Dodaj bulion, sól przyprawe Thai Chilli Pasta i połowe smietanki kokosowej ( nie mleczka kokosowego ) .
    Gotuj 20min /100C/obr.1
    5.Dodaj reszte smietanki kokosowej ( zostaw łyzke do dekoracji jesli lubisz) nastepnie wymieszaj 1min/obr od 5 powoli zwiekszaj do 9.

    SMACZNEGO !!!
    ***
    serwuj zupe dekorujac smietanka kokosowa, orzechami, lismi limonki .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy