3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa cebulowa


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

  • 500 g cebuli
  • 500 g bulionu wołowego lub drobiowego, najlepszy jest bulion wołowy, ale spokojnie można użyć innej bazy, np. pozostałego z niedzielnego obiadu rosołu
  • 80 g białego wytrawnego wina
  • 60 g masła extra
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • czerstwa bagietka lub dowolne inne pieczywo
  • żółty ser, do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić (w drobne plasterki). Do naczynia miksującego włożyć masło oraz cebulę. Cebulę z masłem "smażyć" przez 4 minuty/Varoma/obroty wsteczne 1. Następnie dalej "smażyć" (15 minut/90stopni/obroty wsteczne 1) (bez przykrywania miarką).

    2. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę suszonego tymianku.

    3. Następnie wlać wino i gotować (20 minut/100stopni/obroty wsteczne 1)

    3. Następnie wlać bulion, nałożyć miarkę i gotować 15 min./100 stopni/obroty wsteczne 1.

    4. W międzyczasie przygotować pieczywo - w rozgrzanym piekarniku przypiec na rumiano kromki bagietki lub inne pieczywo  posypane startym żółtym serem, a następnie zostawić je  w środku przy uchylonych drzwiach by nie wystygły.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A mi wyszła gorzka i się

    Zgłoszony przez ellaolczak na marca 21, 2014 at 20:49.

    A mi wyszła gorzka i się zraziłam !

     

    ella

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ponieważ nie lubię dużych

    Zgłoszony przez bietka na lutego 21, 2013 at 14:29.

    Ponieważ nie lubię dużych kawałków cebuli, więc na koniec zmiksowałam zupę 6 sek./obr.6

    Moja propozycja podania to opieczenie kromek bagietki z dwóch stron w piekarniku, a nastepnie umieszczenie ich na wierzchu zupy nalanej do żaroodpornych bulionówek. Tak przygotowana potrawę posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 2 min. w pikarniku na najwyższej półce - do zrumienienia sera.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze