3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa brokułowa z czubrycą zieloną


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 100 g marchewki, obranej
  • 500 g brokułow, mrożone różyczki
  • 100 g cebuli, obranej
  • 500 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • oliwa
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta cynamonu
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na wirujące noże (poz 6) wrzucamy marchewkę, cebulę i czosnek (6-10 sekund), dodajemy oliwę, cynamon i dusimy 3 minuty (varoma). Dodajemy brokuły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 10 minut pozycja 1. Po 5 minutach dodajemy czubrycę, sól, pieprz. Następnie miksujemy przez minutę (pozycja 7). Podajemy posypane serem żółtym lub z pieczywem posmarowanym czosnkiem,

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy