3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Salmorejo


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Salmorejo

  • 1000 g pomidory, dojrzałe
  • 100 g bagietki, może być czerstwa
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 płaskich łyżeczek soli, drobnej
  • 4 jajka
  • 2 plastrów szynki długodojrzewające, Jamon Serrano
  • 6
    2h 45min
    Czas całkowity 2h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Salmorejo - hiszpański chłodnik
  1. Umieścić pomidory w Closed lid i zblendować 10sek/obr 10

    Bagietkę pokroić na małe części i zalać zblendowanymi pomidorami ( można wrzucić bagietkę do Closed lid i tak pozostawić ).

    Pozostawić na 30 minut do wchłonięcia pomidorów przez bagietkę.
  2. Obrać czosnek i dodać do bagietki w pomidorach. Dodać oliwę i sól.

    Zmiksować 15 sek. / obr. 10

    Pozostawić na 2h w lodówce do schłodzenia. W tym czasie ugotować jajka.
  3. Wyjąć salmorejo z lodówki, przelać do talerzy. Udekorować jajkiem i szynką.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Idealne na lato


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy