Czas przygotowania
                                2h 45min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Salmorejo
- 1000 g pomidory, dojrzałe
 - 100 g bagietki, może być czerstwa
 - 60 g oliwy z oliwek
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 płaskich łyżeczek soli, drobnej
 - 4 jajka
 - 2 plastrów szynki długodojrzewające, Jamon Serrano
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Umieścić pomidory w 
"Blokada naczynia miksującego"  i zblendować 10sek/obr 10
Bagietkę pokroić na małe części i zalać zblendowanymi pomidorami ( można wrzucić bagietkę do
"Blokada naczynia miksującego"  i tak pozostawić ).
Pozostawić na 30 minut do wchłonięcia pomidorów przez bagietkę. - Obrać czosnek i dodać do bagietki w pomidorach. Dodać oliwę i sól.
Zmiksować 15 sek. / obr. 10
Pozostawić na 2h w lodówce do schłodzenia. W tym czasie ugotować jajka. - Wyjąć salmorejo z lodówki, przelać do talerzy. Udekorować jajkiem i szynką.
 
Salmorejo - hiszpański chłodnik
Porady
Idealne na lato
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
The replayability of slope is enhanced by its procedurally generated environments.