3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ROSÓŁ TRADYCYJNY DROBIOWY z osłoną noża


Wydrukuj:
4

Składniki

ROSÓŁ TRADYCYJNY z osłoną noża

  • 500-600 g tuszka z kurczaka, Eko
  • 400 g warzywa, mieszane, Marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, por,pietruszka zielona
  • 2 kulki ziarno ziela angielskiego
  • 10 kulek ziarna pieprzu czarnego
  • 1 liście liść laurowy, suszony
  • 1 kawałki grzyby, suszone
  • 6
    4h 30min
    Czas całkowity 4h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. 1.Do Closed lid włożyć osłonę noża, tuszkę kurczaka i uzupełnić do pełna wodą. 15min/98st/Gentle stir setting

    2.Zebrac szumowiny przy pomocy małego sitka. Dodać opaloną (bez łupiny,łupiny zachować) połówkę cebuli,ziele angielskie, pieprz, liść laurowy. Włączyć funkcję wolnego gotowania 2,5-3h/95st.

    3.Wyciagnać tuszkę kurczaka oraz cebulę . Włożyć warzywa oraz łupinki cebuli oraz kawałek suszonego grzyba. Uzupelnić zimną wodą do pełna.Dodać łyżeczkę soli. Ustawić funkcje wolnego gotowania 1,5h/95st.

    4.Podawać z makaronem jajecznym.
10
11

Porady

Czas wolnego gotowania można wydłużyć w zależności od rodzaju mięsa/kości. Rosół można gotować w temp. 90/95 na funkcji wolnego gotowania nawet 8h np. w nocy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry rosół. Polecam, gotowałem raz i...

    Zgłoszony przez cis84 na grudnia 26, 2020 at 12:59.

    Bardzo dobry rosół. Polecam, gotowałem raz i wiem że na pewno zrobię go na noworocznego kaca tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze