3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krupnik jak u Mamy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 240 g ser, duszek
  • 200 g warzyw, (marchew, seler, por, cebula, pietruszka)
  • 3 suszone grzybki
  • przyprawy (listek laurowy, 3 ziela angielskie, 3 ziarenka pieprzu)
  • 4 łyżeczki sypkiej przyprawy warzywnej (ewentualnie kostka rosołowa)
  • sól, pieprz do smaku
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. W garnku TM umieścić kaszę (ewentualnie dodać kostkę rosołową). Umieścić koszyczek na garnku. W koszyczku ułożyć serdeuszka, obrane warzywa, grzyby, przyprawy, posypać przyprawą warzywną). Całość zalać 2l wrzątku - gotować 100 st.C, 35 min, obr. 2.

    Serduszka i pokrojoną marchew wyłożyć na talerze.

    Można dodać też ziemniaki - choć i bez nich zupa jest przepyszna.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Krupnik ugotowany wedlug tego przepisu bardzo...

    Zgłoszony przez Monika010977 na stycznia 22, 2017 at 11:31.

    Krupnik ugotowany wedlug tego przepisu bardzo smaczny. tmrc_emoticons.) polecam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry krupnik , szczególnie na drugi...

    Zgłoszony przez acianciara1@wp.pl na grudnia 14, 2016 at 19:57.

    Bardzo dobry krupnik , szczególnie na drugi dzień , bo wtedy trochę gęstnieje!!!Big SmilePOLECAM!!!Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A nie chodzi czasami o serek

    Zgłoszony przez Jagoda Kawalec na września 17, 2016 at 10:05.

    A nie chodzi czasami o serek Bieluch?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo samczny, zrobiłam na

    Zgłoszony przez setjot76 na października 26, 2015 at 16:56.

    Cooking 6bardzo samczny, zrobiłam na żeberkach tmrc_emoticons.)

     

    SetEmi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    

    Zgłoszony przez monika na sierpnia 2, 2013 at 17:13.

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam:) niestety w liście

    Zgłoszony przez monika na sierpnia 2, 2013 at 17:13.

    Witamtmrc_emoticons.) niestety w liście skłaników jest błądtmrc_emoticons.) wkradł się przecinektmrc_emoticons.) Nie wiem jak go poprawić. Jest ser, duszka a powinno być serduszkatmrc_emoticons.) bez serkatmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Witam, mam pytanie ile

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 2, 2013 at 13:03.

     tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Witam, mam pytanie ile należy użyć serduszek ? W składnikach nie ma o nich mowy. I co to za serek duszek ? Czy chodzi o topiony serek ? Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam Krupnik moim

    Zgłoszony przez renata13 na stycznia 23, 2011 at 18:44.

    Polecam tmrc_emoticons.) Krupnik moim Domownikom smakowal. Ulubiony przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze