Czas przygotowania
                                2min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     8 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej
 - 240 g ser, duszek
 - 200 g warzyw, (marchew, seler, por, cebula, pietruszka)
 - 3 suszone grzybki
 - przyprawy (listek laurowy, 3 ziela angielskie, 3 ziarenka pieprzu)
 - 4 łyżeczkisypkiej przyprawy warzywnej (ewentualnie kostka rosołowa)
 - sól, pieprz do smaku
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W garnku TM umieścić kaszę (ewentualnie dodać kostkę rosołową). Umieścić koszyczek na garnku. W koszyczku ułożyć serdeuszka, obrane warzywa, grzyby, przyprawy, posypać przyprawą warzywną). Całość zalać 2l wrzątku - gotować 100 st.C, 35 min, obr. 2.
Serduszka i pokrojoną marchew wyłożyć na talerze.
Można dodać też ziemniaki - choć i bez nich zupa jest przepyszna.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Krupnik ugotowany wedlug tego przepisu bardzo smaczny.
 polecam 
            
Bardzo dobry krupnik , szczególnie na drugi dzień , bo wtedy trochę gęstnieje!!!
POLECAM!!!
            
A nie chodzi czasami o serek Bieluch?
Witam
 niestety w liście skłaników jest błąd
 wkradł się przecinek
 Nie wiem jak go poprawić. Jest ser, duszka a powinno być serduszka
 bez serka
Polecam
 Krupnik moim Domownikom smakowal. Ulubiony przepis