Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ZUPA
- pieprz czarny mielony do smaku
- 1 łyżeczka pasty bulionu drobiowego, (lub od biedy 1 kostka rosołowa)
- 40 g mąki pszennej
- 750 ml wody, (najlepiej wrzątek z czajnika)
- 150 ml śmietany 18%, (lub jogurt dla ujęcia kaloryczności)
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego lub soczewicy czerwonej)
- 0,5 cebuli
- 1,5 łyżki mączki grzybowej, (dobrze wysuszone grzyby zmielone na mączkę)
- sól , wegeta do smaku
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
# Doskonały zapach grzybów unoszący się w domu podczas gotowania zupy zaprosi wszystkich na obiad.
# Mączkę grzybową najlepiej przygotować wcześniej w sezonie grzybowym z dobrze wysuszonych grzybów. Przechowywać można w szczelnie zamkniętych pojemnikach.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSmaczna,koniecznie z dodatkiem grzanek lub...
Smaczna,koniecznie z dodatkiem grzanek lub ziemniaczka, następnym razem dodam mniej mąki pszennej,a więcej mączki grzybowej
jak zrobić tą mączkę grzybową ?
jak zrobić tą mączkę grzybową ?
zupa palce lizać! jest okok!
zupa palce lizać! jest okok!
Mniam,mniam.....Zupka
Mniam,mniam.....Zupka rewelacja, Dzieki za przepis
Mmmmmmmmmmm....Aż ślinka
Mmmmmmmmmmm....Aż ślinka cieknie, jutro wypróbuję ten przepis.
Palce lizać! Dodałam więcej
Palce lizać!
Dodałam więcej wody, mączkę ryżową i ziemniaki. POLECAM!
To są jednak grzyby. Więc nie
To są jednak grzyby. Więc nie skracałbym czasu
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
Czy tak długo ma się
Czy tak długo ma się gotować? Może wystarczy 8min temp.100st.?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"