3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kremowa zupa grzybowa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ZUPA

  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 1 łyżeczka pasty bulionu drobiowego, (lub od biedy 1 kostka rosołowa)
  • 40 g mąki pszennej
  • 750 ml wody, (najlepiej wrzątek z czajnika)
  • 150 ml śmietany 18%, (lub jogurt dla ujęcia kaloryczności)
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego lub soczewicy czerwonej)
  • 0,5 cebuli
  • 1,5 łyżki mączki grzybowej, (dobrze wysuszone grzyby zmielone na mączkę)
  • sól , wegeta do smaku
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieszczamy wszystkie składniki (czas 30 sek. obroty 10 - miksujemy dokładnie składniki). Ustawiamy czas 17minut, temp. 90 stopni, obroty 2. (gotujemy zupkę)

    Podajemy na gorąco. Bardzo dobrze smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

# Doskonały zapach grzybów unoszący się w domu podczas gotowania zupy zaprosi wszystkich na obiad.

# Mączkę grzybową najlepiej przygotować wcześniej w sezonie grzybowym z dobrze wysuszonych grzybów. Przechowywać można w szczelnie zamkniętych pojemnikach.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczna,koniecznie z dodatkiem grzanek lub...

    Zgłoszony przez Mac na listopada 30, 2016 at 18:04.

    Smaczna,koniecznie z dodatkiem grzanek lub ziemniaczka, następnym razem dodam mniej mąki pszennej,a więcej mączki grzybowej tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jak zrobić tą mączkę grzybową ?

    Zgłoszony przez AnulaW na listopada 17, 2016 at 07:31.

    jak zrobić tą mączkę grzybową ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zupa palce lizać!  jest okok!

    Zgłoszony przez andpel na grudnia 12, 2014 at 13:49.

    zupa palce lizać!  jest okok! Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam,mniam.....Zupka

    Zgłoszony przez Agniesia1 na listopada 15, 2012 at 11:57.

    Mniam,mniam.....Zupka rewelacja, Cooking 1 Dzieki za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mmmmmmmmmmm....Aż ślinka

    Zgłoszony przez aga-zawad na listopada 2, 2012 at 22:22.

    Mmmmmmmmmmm....Aż ślinka cieknie, jutro wypróbuję ten przepis. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Palce lizać! Dodałam więcej

    Zgłoszony przez megr07 na sierpnia 21, 2012 at 13:42.

    Palce lizać!

    Dodałam więcej wody, mączkę ryżową i ziemniaki. POLECAM!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To są jednak grzyby. Więc nie

    Zgłoszony przez SAM na kwietnia 17, 2012 at 22:42.

    To są jednak grzyby. Więc nie skracałbym czasu tmrc_emoticons.)

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy tak długo ma się

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 17, 2012 at 22:37.

    Czy tak długo ma się gotować?  Może wystarczy 8min temp.100st.?Cooking 4

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze