3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gazpacho z Andaluzji


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 1000 g pomidorów, czerwonych, bardzo dojrzałych
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g zielonej papryki
  • 40 g cebuli
  • 100 g ogórków, częściowo obranych
  • 30 g octu, lub niewielka ilość do smaku
  • sól do smaku
  • 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 100 g kostek lodu, or 200 g wody, zimnej, przegotowanej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy i wody, rozdrobnić 30 s/obr. 5, następnie wymieszać 2 s/obr. 10.
    2. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać 1 s/ Closed lid /obr. Turbo.
    3. Dodać kostki lodu lub zimną wodę. Zimną zupę podawać w miseczkach.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w...

    Zgłoszony przez WiolkaESP na lipca 17, 2017 at 16:00.

    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takie sobie, w sumie nic

    Zgłoszony przez pawbry na października 13, 2016 at 06:25.

    Takie sobie, w sumie nic specjalnego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bez rewelacji.troche smakuje

    Zgłoszony przez Adikus na września 25, 2016 at 15:10.

    Bez rewelacji.troche smakuje jak zimny przecier pomidorowy. Dodałem listki Brazylii i trochę papryki suszonej odrobine cukru i pieprzu i jest lepiej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest ok

    Zgłoszony przez bernarda na września 10, 2013 at 19:21.

    Jest ok tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!

    Zgłoszony przez femigoa na czerwca 8, 2011 at 16:24.

    Pyszne! tmrc_emoticons.)

    Nie przeceniaj swojej roli w historii swiata  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze