Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 1000 g pomidorów, czerwonych, bardzo dojrzałych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g zielonej papryki
- 40 g cebuli
- 100 g ogórków, częściowo obranych
- 30 g octu, lub niewielka ilość do smaku
- sól do smaku
- 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 100 g kostek lodu, or 200 g wody, zimnej, przegotowanej
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy i wody, rozdrobnić 30 s/obr. 5, następnie wymieszać 2 s/obr. 10.
- Dodać oliwę z oliwek i wymieszać 1 s/
"Blokada naczynia miksującego" /obr. Turbo.
- Dodać kostki lodu lub zimną wodę. Zimną zupę podawać w miseczkach.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzwuka:
wuka:
(Brak tematu)
Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w...
Zgłoszony przez WiolkaESP na lipca 17, 2017 at 16:00.
Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam
Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w...
Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam
Takie sobie, w sumie nic
Takie sobie, w sumie nic specjalnego
Bez rewelacji.troche smakuje
Bez rewelacji.troche smakuje jak zimny przecier pomidorowy. Dodałem listki Brazylii i trochę papryki suszonej odrobine cukru i pieprzu i jest lepiej
Jest ok
Jest ok
" alt=
src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>
Pyszne!
Pyszne!
Nie przeceniaj swojej roli w historii swiata