thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1000 g pomidorów, czerwonych, bardzo dojrzałych
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g zielonej papryki
  • 40 g cebuli
  • 100 g ogórków, częściowo obranych
  • 30 g octu, lub niewielka ilość do smaku
  • sól do smaku
  • 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 100 g kostek lodu, or 200 g wody, zimnej, przegotowanej
We are experiencing some issues

We are experiencing some issues

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
We are experiencing some issues

We are experiencing some issues

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy i wody, rozdrobnić 30 s/obr. 5, następnie wymieszać 2 s/obr. 10.
    2. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać 1 s/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /obr. Turbo.
    3. Dodać kostki lodu lub zimną wodę. Zimną zupę podawać w miseczkach.
We are experiencing some issues

We are experiencing some issues

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gazpacho z Andaluzji

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 10, 2019 at 14:06

    wuka:

  • kwietnia 3, 2018 at 15:20











    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w...


    Zgłoszony przez WiolkaESP na lipca 17, 2017 at 16:00.





    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam

  • lipca 17, 2017 at 16:00

    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam

  • października 13, 2016 at 06:25
    3.0

    Takie sobie, w sumie nic specjalnego

  • września 25, 2016 at 15:10
    3.0

    Bez rewelacji.troche smakuje jak zimny przecier pomidorowy. Dodałem listki Brazylii i trochę papryki suszonej odrobine cukru i pieprzu i jest lepiej

  • września 10, 2013 at 19:21
    4.0

    Jest ok tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

  • czerwca 8, 2011 at 16:24
    5.0

    Pyszne! tmrc_emoticons.)

    Nie przeceniaj swojej roli w historii swiata  Wink