Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 200 g marchewek, obranych
- 1/4 cebuli
- 1 serek topiony
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki śmietany
- woda
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
wszystkie składniki zmiksować - czas10 s poz. 10
uzupełnić wodą do 1 litra i gotować - czas 8 min, temp 100 C , obr poz. 2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis OK, w mojej ocenie 8
Przepis OK, w mojej ocenie 8 min to za krótko, ja gotowałam 12 min, po czym jeszcze raz wszystko zmiksowałam 10 s, obrót 10. Miąższ z marchewski jest niezbyt miły w jedzeniu, więc przelałam zupę przez sitko i teraz jest OK. Ogólnie przepis OK. Dodałabym jeszcze prażone pestki dyni i grzanki z chleba tostowego.
Smaczna i bardzo prosta
Smaczna i bardzo prosta zupka.
Jak ktos lubi slodkawy posmak marchewki, mozna przed gotowaniem ja poddusic z cebulka i czosnkiem:
Ja dalam cala cebule i dwa zabki czosnku, to wszystko poddusilam najpierw na maselku (40g) Varoma/3,5min/obr. 1, nastepnie dodalam pokrojona marchewke, zmiksowalam i dalej dusilam nastepne 4 min/Varoma/obr. 1-2. Po duszeniu gotowalam dalej jak w przepisie. Dla mnie bomba