3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dla dwojga ... krem ze szpinaku


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

zupa/krem:

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g ciepłej wody
  • 1 kostka bulionowa
  • 40 g czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 450 g szpinak mrożony

dodatki:

  • jogurt naturalny
  • grzanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Krem ze szpinaku
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć czerwoną cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr.5 Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    2. Dodać oliwę, dusić 2 min/120C/obr.1

    3. Dodać pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pokrojony na mniejsze porcje szpinak mrożony, rozdrobnić 5 s/obr.5

    4. Dodać kostkę bulionową rozpuszczoną w ciepłej wodzie.

    5. Gotować 20 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr.1

    6. Zupę przelać do głębokich talerzy, dodać kleks z jogurtu i posypać grzankami.

     

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz