3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dietetyczny krem pomidorowo-paprykowy z mozzarellą


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Dietetyczny krem pomidorowo-paprykowy

  • 500 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 500 g pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych przekrojonych na pół
  • 500 g passaty pomidorowej
  • 70 g cebuli
  • garść świeżej bazylii
  • łyżeczka koncentratu buliony drobiowego lub warzywnego
  • łyżka masła lub oleju
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka pieprzu cayenne lub ostrej papryki
  • łyżeczka soli
  • duża kulka mozzarelli
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Paprykę, pomidory, cebulę i bazylię miksujemy (5s/obr.5). Dodajemy masło lub oliwę i dusimy (5min/VAROMA/obr.2).
  2. Dodajemy pozostałe składniki. Gotujemy (15min/100°C/obr.2), a następnie miksujemy (45s/obr. zwiększamy stopniowo 4-8 ). W razie konieczności doprawiamy do smaku.
  3. Gorącą zupę podajemy z drobno pokrojoną mozarellą, która rozpuści się pod wpływem ciepłej zupy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodatkowo dodać pod koniec gotowania MT jogurtu greckiego lub chudej śmietany.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Fajna prosta szybka i pyszna

    Zgłoszony przez besti na listopada 15, 2021 at 11:01.

    Fajna prosta szybka i pyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, mam małą sugestię ja zawsze...

    Zgłoszony przez Barbara Partyka na listopada 11, 2017 at 19:17.

    Super przepis, mam małą sugestię ja zawsze podpiekam w piekarniku paprykę, w temperaturze 200°C przez 20 min. obieram skórkę i dopiero używam do zup sosów i past, uzyskuje wtedy ciekawszy smak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka przepyszna zamiast mozareli pokroilam w...

    Zgłoszony przez Natalka5 na listopada 10, 2017 at 19:28.

    Zupka przepyszna zamiast mozareli pokroilam w kostke zolty ser i pieknie sie rozpuscil

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze