Tu jesteś:
4
Składniki
CHŁODNIK bez gotowania
- 2 opakowania czerwone buraki, Ugotowane
- 6 ogórki gruntowe
- 2 pęczka Rzodkiewki
- 1 koperek, świeży
- 1 szczypiorek, świeży
- 1 opakowania Barszcz czerwony z paczki
- 740 gramów jogurtu naturalnego, gęsty
- 1/2 litra maślanki
- 1 szczypty soli morskiej
- 1 szczypty Kwasek cytrynowy, Opcjonalnie
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ogórki pokrojone wrzucam "Blokada naczynia miksującego" rozdrabniam na obr 3-4 ok 3 sek., odkładam do miseczki, potem wrzucam rzodkiewke "Blokada naczynia miksującego" i rozdrabnianiam kilka sekund na 4-5 obr., odkładam do miseczki, potem wrzucam "Blokada naczynia miksującego" pokrojone ugotowane buraki na kilka sekund obr.6-7.odkładam na miseczkę. Następnie wrzucam koperek na obr. 8 kilka sekund, potem wlewamy jogurt i maślankę na obr. 10 na kilka sekund. Jogurt mieszam z wszystkimi składnikami w garnku i dodaje do smaku barszcz czerwony z paczki, do smaku jeszcze sól. Jak ktoś lubi ostrzejszy smak to można dodać jeszcze kwasek cytrynowy. Na końcu dodaje pokrojony szczypiorek.
Podaje z jajkiem ugotowanych lub bez ☺
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszedł pycha.
Wyszedł pycha.
hmm wyglada apetycznie
hmm wyglada apetycznie