3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos wytrawny na zimno do wędlin


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Sos wytrawny na zimno do wędlin

  • 4 jajka na twardo
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki chrzan tarty, śmietankowy
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli szalotki
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 szczypty białego pieprzu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Przygotowanie sosu
  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 10 s/obr.5 przełożyć do koszyczka, sparzyć wrzątkiem, odsączyć
    Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka
    Do naczynia miksującego włożyć białka jajek, posiekać 5 s/obr.4,5 przełożyć do innego naczynia
    Żółtka utrzeć z oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, chrzanem, solą, cukrem i pieprzem na gładką masę 15 s/ obr. 5 w razie potrzeby po tym czasie zgarnąć składniki ze ścianek naczynia i czynność powtórzyć
    Do jednolitej masy dodajemy cebulę, posiekane białka, wlewamy jogurt i majonez mieszamy 15 s/ Counter-clockwise operation/obr.3
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy