Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Sos wytrawny na zimno do wędlin
- 4 jajka na twardo
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki chrzan tarty, śmietankowy
- 50 g oliwy z oliwek
- 100 g cebuli szalotki
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- sól
- 2 łyżeczki cukru
- 2 szczypty białego pieprzu
- 100 g jogurtu naturalnego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 10 s/obr.5 przełożyć do koszyczka, sparzyć wrzątkiem, odsączyć
Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka
Do naczynia miksującego włożyć białka jajek, posiekać 5 s/obr.4,5 przełożyć do innego naczynia
Żółtka utrzeć z oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, chrzanem, solą, cukrem i pieprzem na gładką masę 15 s/ obr. 5 w razie potrzeby po tym czasie zgarnąć składniki ze ścianek naczynia i czynność powtórzyć
Do jednolitej masy dodajemy cebulę, posiekane białka, wlewamy jogurt i majonez mieszamy 15 s/"Obroty wsteczne" /obr.3
Przygotowanie sosu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz