Tu jesteś:
4
Składniki
- 300 g mleka
- 4 żółtka
- 40 g cukru
- 15 g cukru waniliowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia, gotujemy 8min, obr. poz.3-4., temp. 100
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSosik super,dodałam trochę
Sosik super,dodałam trochę mielonego maku,polałam kluski na parze -wyszło pysznie.
Można jak najbardziej. Ja
Można jak najbardziej. Ja najbardziej lubię z tym sosem kluski na parze z ksiązki dobre gotowanie oraz jeszcze ciepły strudel z ciasta francuskiego z jabłkami. Warto spróbować, polecam
Do czego ten sos? Czy można
Do czego ten sos? Czy można użyć jako polewę do łakoci?