3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos waniliowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Sos waniliowy

  • 50 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 300 g mleka
  • 4 żółtka
  • 0,5 laski wanilii
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtka, sól i cukier.

    2. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, nasiona zeskrobać czubkiem noża, wrzucić razem z laską wanilii do naczynia miksującego, podgrzać 6 min/80°C/ Wsteczne /obr 4. Wlać sos do miseczki, wyjąć laskę wanilii, podawać na ciepło lub na zimno.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mi też wyszedł ciut za rzadki

    Zgłoszony przez mojamama na maja 15, 2016 at 20:18.

    Mi też wyszedł ciut za rzadki ale dodałam mąki ziemniaczanej i było ok. Podałam do naleśników z bananami i truskawkami. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wyszło dobrze i płynna

    Zgłoszony przez Alike na maja 15, 2016 at 17:45.

    Nie wyszło dobrze i płynna woda!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mi nie smakował Jakiś taki

    Zgłoszony przez anastazja.k na maja 18, 2014 at 18:51.

    A mi nie smakował tmrc_emoticons.( Jakiś taki za bardzo jajowy...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szymon, świetny pomysł z tymi

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 26, 2014 at 17:26.

    Szymon, świetny pomysł z tymi jabłkami  tmrc_emoticons.)  Za oknem pada i pada... Miało być ognisko, ale zamiast niego zrobię kolację w domu a przed nią szybciutko pieczone jabłka! Dzięki za inspirację, lecę do kuchni  tmrc_emoticons.D  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja używam do polania jabłek

    Zgłoszony przez szymon70 na kwietnia 23, 2014 at 19:22.

    Ja używam do polania jabłek zapieczonych tz. Jeżyków ( jabłka najlepiej duże czerwone odcinam końcówkę wydrążam środek skrapiam sokiem z cytryny do środka wkładam dzem wiśniowy i przykrywam odciętą koncówka następnie widelcem nakłuwam jabłko a w otwory wtykam słupki migdałów i zapiekam w piekarniku a jak się upieką polewam sosem waniliowym).PYCHA 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja uzywam sos waniliowy do

    Zgłoszony przez gosia33nrw na kwietnia 23, 2014 at 01:30.

    Ja uzywam sos waniliowy do mrozonych owocow... czyli np. truskawki,jagody,maliny zalezy co macie ja daje wszystkiego po troche, wyciagam te owoce mrozone,zostawiam na okolo 30 min w temp.pokojowej potem wrzucam do thermomxa dodaje troche cukru i sos waniliowy miksuje krotko i wychodza pyszne lody! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam, mniam. Lubię wszystko

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 17, 2013 at 17:49.

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19">tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.-p Tongue" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/tongue.png" alt="tmrc_emoticons.p" width="19" height="20">Mniam, mniam. Lubię wszystko co waniliowe. POZDRAWIAMtmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do czego można podawać taki

    Zgłoszony przez beata_20 na sierpnia 8, 2013 at 22:12.

    Do czego można podawać taki sos ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam sos waniliowy

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 5, 2013 at 12:45.

    Uwielbiam sos waniliowy ,wypróbuję na pewno ,pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze