Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
250 g
Sos Verde (zielony)
- 2 łyżki majonezu wykonanego w TM
- 6 liście swiezej kolendry, można pominąć
- 10 orzeszków piniowych, lub innych
- 2 ząbki czosnku, można dać duże 3
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Makaron ugotuj z 2 łyżkami oleju w osobnym garnku lub w TM Wszystkie składniki zmiksuj
"Blokada naczynia miksującego" prez 20 sek obroty na 7
- Blendowanie zacznij od orzechów a następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki.
SOS VERDE
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sos można stosować do grzanek surówek lub jako pesto do makaronów, wtedy posypać parmezanem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz