Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Sos pieczeniowy jasny
Sos
- 50 gramy cebula
- 400 g woda
- 1 łyżeczek oliwy z oliwek
- 1 łyżki mąka pszenna
- 1 kostek bulion mięsny
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Cebula pokrojoną w ćwiartki wrzucamy do naczynia. 5s/obr.5. Zgarniamy na dno naczynia dodajemy oliwe 3min /vorma/obr. 2
Zakładamy motylek
Dodajemy wodę kostkę rosolowa i mąkę. 5min/vorma/obr. 2
Po tym czasie dodaje 10 s/obr. 5
Sos pieczeniowy jasny
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiestety z sosu wychodzi woda. Dodałam jeszcze...
Niestety z sosu wychodzi woda. Dodałam jeszcze jedna łyżkę mąki i nadal rzadkie. Wszystko wylądowało w zlewie.
Aby ten sos miał smak i gęstość, należy go...
Aby ten sos miał smak i gęstość, należy go doprawić, dać więcej cebuli, ew. czosnku i podwójną ilość mąki.