3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pieczeniowy jasny


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Sos pieczeniowy jasny

Sos

  • 50 gramy cebula
  • 400 g woda
  • 1 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 1 łyżki mąka pszenna
  • 1 kostek bulion mięsny
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sos pieczeniowy jasny
  1. Cebula pokrojoną w ćwiartki wrzucamy do naczynia. 5s/obr.5. Zgarniamy na dno naczynia dodajemy oliwe 3min /vorma/obr. 2
    Zakładamy motylek
    Dodajemy wodę kostkę rosolowa i mąkę. 5min/vorma/obr. 2
    Po tym czasie dodaje 10 s/obr. 5
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety z sosu wychodzi woda. Dodałam jeszcze...

    Zgłoszony przez liliana.korn na listopada 2, 2022 at 13:49.

    Niestety z sosu wychodzi woda. Dodałam jeszcze jedna łyżkę mąki i nadal rzadkie. Wszystko wylądowało w zlewie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aby ten sos miał smak i gęstość, należy go...

    Zgłoszony przez Lucyna11 na października 31, 2019 at 16:52.

    Aby ten sos miał smak i gęstość, należy go doprawić, dać więcej cebuli, ew. czosnku i podwójną ilość mąki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze