Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Sos majonezowo-czosnkowy
- 3 ząbki czosnku, Dosyć duże
- 4 łyżki majonezu, Czubate
- 1 łyżeczki musztardy francuskiej, Gładka
- 5 łyżek jogurtu, Duże
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Do Thermomixa wrzucamy czosnek i mielimy /5s./obr.5/. Zgarnąć kopystką czosnek na dno naczynia miksującego.
2. Dodać pozostałe składniki i mieszać /15s./obr.5/.
Można go używać prawie do wszystkiego.
Sos
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśi sos jest za ostry, należy dodać jogurt i powtórzyć /15s./obr.5/.
To mój pierwszy przepis!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmonikaa27: haha gładka to chodzi o łyżeczkę
monikaa27: haha gładka to chodzi o łyżeczkę
Sos pierwsza klasa
Sos pierwsza klasa
Sos rewelacja
Sos rewelacja
Witam gdzie kupujecie musztarda francuska gładka,...
Witam gdzie kupujecie musztarda francuska gładka, nie mogę znaleść wszędzie zwykła.
Bardzo dobry ten sos i polecam!
Bardzo dobry ten sos i polecam!
Bardzo dobry
Bardzo dobry
Super sosik bardzo smaczny.
Super sosik bardzo smaczny.
Bardzo smaczny. Wypróbowałam, bo sama...
Bardzo smaczny. Wypróbowałam, bo sama robiłam sos czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu w proporcji 2:1. Ten z musztardą jest bardziej wyrazisty.
Sos przepyszny polecam!
Sos przepyszny polecam!
Sosik pycha
Sosik pycha
Sos smaczny daje 5 gwiazdek
Sos smaczny daje 5 gwiazdek
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
bardzo smaczny .
bardzo smaczny .
Moj maz jest fanem sosow,
Moj maz jest fanem sosow, musze mu przyrzadzic
Bardzo dobry, zamiast jogurtu
Bardzo dobry, zamiast jogurtu daję majonez
Gratuluję pierwszego
Gratuluję pierwszego przepisu.
Ja uwielbiam śledzie wigilijne właśnie w tym sosie
Pozdrawiam
Agata