Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Sos cygański - idealny do grilla
- 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 180 g papryki czerwonej, pokrojonej na kawałki
- 60 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczki mąki pszennej
- 450 g Ketchupu
- kilka kropli Tabasco
- 20 g koncentratu pomidorowego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, paprykę i ogórki, rozdrobnić 5s/obr. 5.
- Dodać mąkę, ketchup, Tabasco i koncentrat pomidorowy.
Gotować 10min/100°C/obr. 1. - Przełożyc do innego naczynia, pozostawić do ostygnięcia.
Sposób przygotowania:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Idealny sos do grilla - do kiełbasy lub karkówki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPalce liza Hit nie tylko tego sezonu gwarantowany...
Palce lizać !!! Hit nie tylko tego sezonu gwarantowany !!!
Pyszny sos Na grilla wprost idealny do misa
Pyszny sos! Na grilla wprost idealny do mięsa!