3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pesto ze szpinaku


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 2 szczypty soli i pieprzu do smaku
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
  • 50 g orzechów włoskich wyłuskanych
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 1-2 ząbki czosnku
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

     

     

  2. 2. Dodać parmezan, orzechy i szpinak, rozdrobnić 8 s/obr.8.

  3. 3. Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr.3

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno...

    Zgłoszony przez Anetka1428 na marca 26, 2018 at 20:31.

    Wyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno wyczuwalny.

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiam dzis i jest przepysznyyyyyy smile...

    Zgłoszony przez agamaxi na czerwca 2, 2017 at 13:50.

    Robiłam dzis i jest przepysznyyyyyy Smile
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jak zostanie mi tego pesto to czy mogę zawekować?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre

    Zgłoszony przez Ania25 na listopada 8, 2016 at 18:34.

    Bardzo dobre Smile

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wersja bardziej fit  nie

    Zgłoszony przez Lee Lou na czerwca 20, 2015 at 20:51.

    wersja bardziej fit 

    nie dałam parmezanu, zwiększyłam ilość szpinaku do 200g - wyszło pysznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pysznosci. Robię według tego

    Zgłoszony przez mjusta2000 na czerwca 12, 2015 at 16:03.

    pysznosci. Robię według tego przepisy warianty z rukolą i pietruszką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pesto rewelacyjne, ekstra

    Zgłoszony przez skowcia na stycznia 26, 2015 at 08:27.

    Pesto rewelacyjne, ekstra dodatek do makaronu. Do smaku i koloru dodałam na koniec pokroijone szuszone pomidory. Co do samego przepisu zmniejszyłam ilość oliwy o połowe. pesto i tak było rzadkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze