Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 2 szczypty soli i pieprzu do smaku
- 100 g oliwy z oliwek
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 50 g orzechów włoskich wyłuskanych
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 1-2 ząbki czosnku
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodać parmezan, orzechy i szpinak, rozdrobnić 8 s/obr.8.
3. Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr.3
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno...
Wyszlo pyszne, pomimo ze czosnek byl dosc mocno wyczuwalny.
Polecam!
Robiam dzis i jest przepysznyyyyyy smile...
Robiłam dzis i jest przepysznyyyyyy
Dziewczyny powiedzcie mi czy jak zostanie mi tego pesto to czy mogę zawekować?
Bardzo dobre
Bardzo dobre
wersja bardziej fit nie
wersja bardziej fit
nie dałam parmezanu, zwiększyłam ilość szpinaku do 200g - wyszło pysznie!
pysznosci. Robię według tego
pysznosci. Robię według tego przepisy warianty z rukolą i pietruszką
Pesto rewelacyjne, ekstra
Pesto rewelacyjne, ekstra dodatek do makaronu. Do smaku i koloru dodałam na koniec pokroijone szuszone pomidory. Co do samego przepisu zmniejszyłam ilość oliwy o połowe. pesto i tak było rzadkie.