3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pesto z Rukoli


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Pesto

  • 1 ząbka czosnku
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 100 g rukoli
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1   Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.


    2   Dodać ser parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 8.


    3   Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr. 3.


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Smaczny sos do makaronów, sałatek, grillowanej ryby lub pasta do grillowanego chleba.
Pesto można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.

Zamiast orzechów można dodać migdały.

Rukolę można zastąpić bazylią.

Przepis ten jest modyfikacją przepisu firmy Vorwerk.

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszło bardzo dobre. Zamiast

    Zgłoszony przez San na lipca 6, 2016 at 20:28.

    Wyszło bardzo dobre. Zamiast orzechów włoskich dodałam płatki migdałowe i parmezan zastąpiłam zwykłym serem gouda.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne,oczywiście nieco

    Zgłoszony przez monolia na lutego 10, 2016 at 21:14.

    Pyszne,oczywiście nieco  zmieniłam proporcje jak to ja ale wyszło delikatne... dla mnie lepsze niż z bazyli tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze