Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Pesto
- 1 ząbka czosnku
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzechów włoskich, wyłuskanych
- 100 g rukoli
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1 Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Zgarnąć kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.
2 Dodać ser parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 8.
3 Dodać oliwę, pieprz i sól, wymieszać 20 s/obr. 3.
Sposób przygotowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Smaczny sos do makaronów, sałatek, grillowanej ryby lub pasta do grillowanego chleba.
Pesto można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.
Zamiast orzechów można dodać migdały.
Rukolę można zastąpić bazylią.
Przepis ten jest modyfikacją przepisu firmy Vorwerk.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne, na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego...
Pyszne, na pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu!
Wyszło bardzo dobre. Zamiast
Wyszło bardzo dobre. Zamiast orzechów włoskich dodałam płatki migdałowe i parmezan zastąpiłam zwykłym serem gouda.
Pyszne,oczywiście nieco
Pyszne,oczywiście nieco zmieniłam proporcje jak to ja ale wyszło delikatne... dla mnie lepsze niż z bazyli