Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Pasta
- 30 gramów cebuli
- 1 puszki tuńczyka w oleju
- 130 gramów ogórków kiszonych
- 100 gramów pomidora
- 3 czubate łyżeczki majonezu
- 2 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego dodać cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5. Zgarnąć kopystką i nastawić jeszcze raz na 3s/obr 5.
Dodać ogórki pokrojone na mniejsze kawałki i pomidora,rozdrobnić 7s/obr.6.
Dodać tuńczyka, zmiksować 6s/obr.4.
Dodać majonez i jogurt. Zmiksować 5s/obr5. Wszystko zgarąć ze ścianek kopystką i w razie potrzeby ponownie nastawić na 5s/obr.5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz