3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z tuńczyka


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

sól, pieprz do smaku

pasta

  • 2 puszki Tuńczyka w sosie własnym
  • 40 gramów cebuli
  • 120 gramów sera twarogowego tłustego lub półtłustego
  • 30 gramów śmietany 18%
  • 180 gramów ogórków kiszonych
  • 150 gramów pomidora
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5. Zgarnąć kopystką i nastawić jeszcze raz na 3s/obr 5. Dodać tuńczyka zmiksować 6s/obr. 4.

    Dodać ogórli pokrojone na mniejsze kawałki i pomidora,rozdrobnić 7s/obr.6.

    Dodać ser twarogowy i śmietanę, wymieszać 5s/obr.5. Wszystko zgarąć ze ścianek kopystką i w razie potrzeby ponownie nastawić na 5s/obr.5.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy