3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z tuńczyka z oliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 300 g Tuńczyk z puszki, W sosie własnym lub wodzie
  • 100 g cebuli
  • 2 jajka na twardo
  • 50 g czarnych oliwek drylowanych, Suszonych, mogą być z zalewy
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 szczypty czarnego pieprzu mielonego
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr. 5, sprawdzić stan rozdrobnienia, cebulę zgarnąć ze ścianek naczynia i w razie potrzeby powtórzyć ten krok. 

  2. Dodać jajka i oliwki zmiksować 5s/obr.5. 

  3. Dodać odsączonego tuńczyka, majonez, musztardę i pieprz, wymieszać 10s/obr.3

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy