Składniki
10 porcja/porcje/porcji
pasta z dyni i szuszonych pomidorów
- 1/4 dyni upieczonej w piekarniku, (średniej wielkości)
- ok 10 plastrów suszonych pomidorów, (pół małego słoiczka)
- 1-2 ząbki czosnku
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić czosnek, rozdrobnić 2 sek / obr 5.
2. Dołożyć suszone pomidory i dynię. Zakryć miarką. Miksować zaczynając od obr 4 stopniowo do 8.
3. Zgarnąć składniki ze ścianek kopystką. Ponownie zmiksować obr 8. Czynności te powtarzać aż do uzyskania jednolitej masy.
pasta z dyni i suszonych pomidorów
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ja tą pastę robię zawsze wtedy, kiedy zupę-krem z dyni. Wtedy 3/4 dyni idzie do zupy a 1/4 do pasty Ale jeśli ktoś nie ma pieczonej dyni w zanadrzu, to wystarczy włożyć ją do piekarnika pokrojoną na większe kawałki (nie obierać przed pieczeniem, wyciągnąć tylko pestki) i piec w temp. 190st. około 30-40 minut (czas pieczenia zależy od rodzaju dyni). Potem ostudzić i można obrać, jeśli skórka jest twarda.
Ta pasta świetnie pasuje do krakersów, więc na imprezę jak znalazł
Napisałam, że wychodzi 10 porcji, tzn. do cienkiego posmarowania około 10 kanapek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz