Składniki
8 porcja/porcje/porcji
p a s t a
- 1 Czerwona cebula
- 1 puszka czarnej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki, chilli
- sok z połówki limonki
- mały pęczek kolendry, (listki)
- 40 g oliwy lub oleju
- szczypta soli
-
6
4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. przekrojoną cebulę i czosnek wrzucić do naczynia, rozdrobnić 3sek/obr.8
2. kopystką zgarnąć wszystko na dno naczynia, dodać oliwę, dusić 3min/varoma/obr.1
3. dodać odsączoną fasolę, sok oraz przyprawy, zblendować 20sek/obr.6
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
fasolę z puszki można zastąpić 1/2 szklanki suchej, czarnej fasoli, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości
świeże listki kolendry można zastąpić utartymi w możdzierzu ziarenkami kolendry (1 łyżeczka)
pasta idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczywa
pastę przechwywać w szklanym słoiczku, w lodówce, do tygodnia
smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam z czerwonej fasoli.
Zrobiłam z czerwonej fasoli. Bardzo smaczne, ale wyraźnie czuć cebulę. Następnym razem dodam więcej fasoli bądź ograniczę cebulę, żeby przeważała jednak fasola.
Polecam! Dobra alternatywa serków kanapkowych