3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

  • 1/2 opakowania ciecierzycy, suszonej
  • 1 słoiki suszonych pomidorów, (mały)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • olej, (najlepiej ten ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
  • sól, pieprz, (do smaku)
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej zalać ciecierzycę wodą, pozostawić do namoczenia (ja zostawiam na noc). Wylać wodę po namoczeniu, wlać świeżą, gotować 40minut. (albo jeśli ktoś woli, to można wykorzystać ciecierzycę z puszki).
  2. Do Closed lid włożyć czosnek, zmiksować 4s/obr5. Wsypać ciecierzycę i pomidory. Wlać 2-3 łyżki oleju. Miksować na obrotach 8-10 do czasu uzyskania pożądanej konsystencji, pomagając sobie kopystką. W razie potrzeby dolać więcej oleju (żeby pasta nie była zbyt sucha).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z takiej ilości składników wychodzi pasta na śniadanie dla 4 osób (powiedzmy, że do posmarowania 10 kromek chleba) i czasami trochę zostaje (zależy jak grubo ktoś smaruje tmrc_emoticons.;) )


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy