3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

  • 1/2 opakowania ciecierzycy, suszonej
  • 1 słoiki suszonych pomidorów, (mały)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • olej, (najlepiej ten ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
  • sól, pieprz, (do smaku)
5

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej zalać ciecierzycę wodą, pozostawić do namoczenia (ja zostawiam na noc). Wylać wodę po namoczeniu, wlać świeżą, gotować 40minut. (albo jeśli ktoś woli, to można wykorzystać ciecierzycę z puszki).
  2. Do Closed lid włożyć czosnek, zmiksować 4s/obr5. Wsypać ciecierzycę i pomidory. Wlać 2-3 łyżki oleju. Miksować na obrotach 8-10 do czasu uzyskania pożądanej konsystencji, pomagając sobie kopystką. W razie potrzeby dolać więcej oleju (żeby pasta nie była zbyt sucha).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z takiej ilości składników wychodzi pasta na śniadanie dla 4 osób (powiedzmy, że do posmarowania 10 kromek chleba) i czasami trochę zostaje (zależy jak grubo ktoś smaruje tmrc_emoticons.;) )


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pastę tę odkryłam kilka dni temu i robiłam...

    Zgłoszony przez lbreh na sierpnia 26, 2018 at 14:18.

    Pastę tę odkryłam kilka dni temu i robiłam już dwa razy - jest bardzo smaczna. Polecam. Będę do niej często wracać. Dla odmiany używam pomidorów suszonych z dodatkami - do drugiej dodałam suszone pomidory z żurawiną i wyszło pysznie, przy następnej spróbuję pomidorów z pestkami dyni. ( Wszystkie pomidory suszone z dodatkami z Biedronki tmrc_emoticons.) , cały słoik daję do jednej porcji ciecierzycy, tj. 1/2 opakowania suchej). Dziękuję za przepis i pozdrawiam, Ewa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze