Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Pasta twarogowa z wędliną
- 120 g chudego twarogu
- 170 g wędliny
- 1-1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- przyprawy do smaku
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
-
1. Do naczynia miksującego włożyć pokruszony twaróg, wedlinę pokrojoną na kawałki oraz jogurt naturalny, zmiksować 30 s/obr. 5.
Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodać wybrane przyprawy (patrz: porady), wymieszać 10s//obr. 3.
Podawać jako dodatek do pieczywa.
3. SMACZNEGO!
Porady
1) ze względu na to, że każda węlina ma właściwie inny smak przyprawy dobieramy wedle własnego gustu - w mojej paście wylądowały suszone pomidory ("sypane", nie z oleju), suszona bazylia, szczypta czosnku granulowanego i pieprz ziołowy
2) pasta jest świetnym sposobem na "zutylizowanie" resztek lub produktów o krótkim terminie przydatności zalegających w lodówce
3) podany przepis może stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów z dodatkowymi składnikami (w punkcie 1. można dodać np. jajko, kilka oliwek, ogórka kiszonego lub co tylko podpowie wyobraźnia)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz